Idag skriver vi om hur spelmarknadens regler enligt vissa åsikter påverkar spelbolag negativt. Hur kan man reglera för att faktiskt låta Svenska Spel växa och ha kontroll över spelmarknaden? Vem spelar mest i svensk politik och visst är det roligt med nätspel?
Tidigare i år kunde vi läsa om hur reglerna på spelmarknaden sänker spelbolagen, det rapporterades i SvD. Internationella spelbolag får nämligen inte sälja spel i Sverige, men dessa gör det ändå. Kanske är det så att svenska myndigheter håller på att tappa greppet om större delar av spelmarknaden. Regler som är till för att skydda konsumenter, så som många andra konsumentlagar, förhindrar och gör det svårare för svenska spelbolag att agera på marknaden. Det är också värt att komma ihåg att den svenska statsapparaten till stor del får sina intäkter från just Svenska Spel – något som borde vara ett incitament för regeringen att förenkla för just svenska spelbolag.
En annan intressant nyhet är att uppdagandet av Jimmie Åkessons nätspelande faktiskt inte får väljarna att fly från det medialt kontroversiella partiet. Nätspelseffekten uteblev och snarare var det nog mer väljare från andra läger som såg ner på partiledaren och hans enorma summor lagda på just nätspel. Game changer eller inte så är det ett faktum att han spelar och det likt många ur svenska folket – unga killar inte minst.
Att spela på nätet
Politik åsido, det är ju väldigt roligt att spela online, spelautomater på nätet är en fantastisk grej som bara har funnits i några år, men som växt enormt i popularitet – just för att det är så uppskattat hos allmänheten. Sedan får man givetvis spela sunt och gärna ta sig en titt på hur just Lotteriinspektionen – myndigheten som just reglerar lotterier och tävlingar med pengar i Sverige, tänker och rådgör i spelärenden. Att inte spela över sina tillgångar eller låta spelandet gå ut över familj, vänner och jobb är ju självklart, i alla fall för de flesta, för vissa kan det behövas stöd och råd, och det finns att få – bara man ser sig omkring eller googlar lite.